Omat pojat 1939-1945: Arvostelut ja kommentit

http://kulttuurikissa.blogspot.fi/2015/01/omat-pojat-1939-1945.html

http://www.amusa.fi/fin/foorumi/?nid=2303

----------

"Hei poika, käy sanomassa äitille, että isä tulee arkussa kotiin ja se pitäs laittaa maan alle." Ei siitä ensi-illasta ilman itkua selvitty. Ja kun kaiken takana on Juha Salminen, niin lause:"ei heikkohermoisille" pätee jälleen. Menkää silti katsomaan Omat pojat, 1939-1945. Menkää, menkää!!!

Kiitos! Upea esitys ja näyttelijät. Suvun sotilaat tulivat mieleen. Menestystä!

No olipa kevyt arki-ilta pläjäys. Näiden hormoonien pyörteissä kyseinen teos vaatii paketillisen nessuja, hitokseen tykkäsin. Tekee pojjaat hyvää työtä.

Rankkaa työtä! Myö voiaan olla heistä ylpeitä! Mie ainkii oon.

voihan pojat! kiitos 2015.

Kiitokset Omista pojista! Koskettava esitys ja upeat näyttijät! Menestystä! :)

Kiitokset mielenkiintoisesta esityksestä! Upeat näyttelijät! Menestystä!

Kiitos esityksestä koko porukalle....minäkin olin hetken HILJAA... Vaikuttava esitys ja tuli iholle ja kylmät väreet kulki kun kohtalon hetkiä kerroitte. Välillä tuntui että sydän raastetaan rinnasta. Elin mukana, KIITOS

Sota on.... järjetön. Menkää kattoo tää

Omat pojat kiitos!
Rankka on! Karu totuus on saatu näyttämölle koskettavan kauniisti, tarina menee ihon alle vaikka väkisin, on visuaalisesti upea ja lohduttomuudessaan rakastettava.

Voi pojat, voi Jokiteatterin Omat pojat. Aika sanattomaksi veti. Ja se on paljon se. ja tähän perään niitä hymiö-sydän-hommeleita joita niitäkään osaa just nyt nii valita oikein. Rauha rules. Ja pojat. Omat pojat.

Mahtava esitys, kiitos!

Hyvä, upea esitys! Pappani oli sotaveteraani, hän ei koskaan puhunut sodasta, eipä ihme... Suuret kiitokset tekijöille, kirjoittajalle, näyttelijöille ja muille.

Omat Pojat, kiitos! Olipa upea teatterielämys.

Yleisöstä kuultua: "Parempi ku Tuntematon sotilas".
Minäkin tykkäsin .. tykkäsin siitä miten teksti oli sujuvaa, kuljetti hyvin ja tasaisesti.
Pimeydestä tykkäsin vaikka se tuntui ihan "kuolemalta".
Tykkäsin toistosta ja jäin vain kuvittelemaan millainen olisi ollut jos kaikki kuolleet olisivat ääneen päässeet .. ehkä olisi pitänyt.
Ja kovasti tykkäsin lohduttomuuden lohdullisesta "veden hakijaa ei ammuta" !
Ja tarvinneeko edes mainita että näyttelijät veti hyvin ja näyttämöä lavasteineen, valoineen, savuineen ja äänineen ei voi kuin ihailla.
Tykkäsin siis ja suosittelen ... kannattaa mennä katsomaan !!

Kävin tuon katsomassa, ei missään ole ennen yleisö ollut täysin hiljaa koko näytöksen aikana kuin tässaä. Kuolivatko ne tuhannet nuoret turhaan? jokainen saa muodostaa oman mielipiteensä, omasta mielestäni he pelastivat Suomen itsenäisyyden, olivat aikansa sankareita samoin kuin sieltä hengissä selvinneet naiset ja miehet.

Kiitos vaikuttavasta esityksestä! Kuolema ei ole aina kaunis.

Omat Pojat, kiitos! Olipa upea teatterielämys.

Kiitoksia poijjaat!: Petteri Tynys, Aarni Ruuhimäki, Ville Viinikainen, Joni Tuisku ja muut sekä ohjaaja Juha Salminen... loistavaa settii!!!

Kiitos!!!! Mieletön esitys ja lahjakkaat näyttelijät!!!!

Varatkaa ihmiset hyvät nyt hyvään näytelmään paikat. Paljosta jäätte paitsi, jos tätä ette käy katsomassa. Koskettava, erilainen, HYVÄ. Nuorison olisi ehdottomasti hyvä nähdä.

Vaikuttavaa kiitos, olisin toivonut toisen näytöksen loppuun sotilaiden kotiinpaluu kohtauksen, tuntui, että ensimmäinen ja toinen näytös toistivat toisiaan, mutta hienot tehosteet, ohjaus ja näyttelijät, hyvä, kun kävin katsomassa, mutta kommentistani huolimatta, pidin paljon näytelmästä.

Koskettava, vaikuttava ja hienosti toteutettu! Ja loistavia näyttelijöitä! Kiitos Omat pojat!

Kiitos Omat Pojat../ Juha..!

Nöyrä kiitos Omille pojille.

Kiitos. Tän lähemmäs ei taida sotaa sotimatta päästä.

Kiitos Juha ja pojat että kerroitte tän tarinan. Erityiskiitos Jykälle valoista. Mahtava kokonaisuus kertakaikkiaan!

Kiitos pojat, suuri kiitos!

Todella koskettava esitys, kiitos pojat.

Toimi komeesti. Vahva teksti ja upeet näyttelelijät. Iso kiitos Juha ja Ville.


Terveisii Kuusaalt! Miä alan olla Kuusankoskitalon kantis, koska kävin siellä jo toisen kerran parin kuukauden sisällä.
Omat pojat- näytelmä oli todella hyvä! Ootte iha hullui, jos ette mee kattoo sitä!

Onneksi darra oli vain ohut, sillä tuhdimmman version päällä ollessa sydämeni olisi ehkä pysähtynyt näytelmän paukkeessa, ja jo nyt kovilla ollut psyyke olisi murentunut. Hyvä, etten edes harkinnut sotilasuraa, koska olisin varmaan tosi paska sotilas...meinasin karata jo tuolta teatteristakin! Hymiö grin
Se oli ihan mahtavaa, että kerrankin näki sota-aiheista matskua, jossa hurtti ja mukamiehekäs huumori loisti poissaolollaan, samoin sankaruus, ja niiden tilalle oli nostettu sitä esiin, että suurinta osaa jengistä varmaan pelottaa sodassa ihan saaatanasti, ja ne vaan haluis lähtee himaa, kun se tappaminenkin tuntuu täysin järjettömältä hommalta!
Mut mie en itkeny! Ville Viinikainen itki, mut se olikii siel sodan keskel... Minun teki pari kertaa mieli rynnätä lavalle itkemään Villen kanssa, ottaa ystävä toverilliseen syleilyyn ja sanoa: "Tää on ihan hulluu, nyt myä kyl lähetää pois täältä ja mennää vaik teille saunaa ja juttelee mukavii"!


...kuulin jännän palautteen vanhasta rouvasta, joka on ollut nuorena laittamassa sankarivainajia hautaan. Tämä näytelmä kuulema muutti hänen koko näkemyksensä sodasta.


Tosi hyvät pojat! Kiitos.

Se vei ja imas mukaansa. Näkyi, kuului ja tuntui ihan taakse asti. Tämän lähemmäs sotaa en halua koskaan päästä, en riviäkään lähemmäs. Hienoa työtä Pojat! ps. valot ja lavastus toimii törkeen hyvin. Kiitos!!


Sota on julmaa, ja hävytöntä, ja krapula sen mukainen, mutta rajoja ei siirretä neuvottelemalla. Rokka oli kuitenkin väärässä, sodat eivät lopu sotimalla.
Suurkiitokset Juha Salminen, ja Omat pojat, 1939-1945.
Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan...???


Menkää immeiset ihmeessä kattomaa! Oli rankka ja oli hyvä.

Todella vaikuttava ja koskettava esitys. Näyttelijöiltä mahtavat roolisuoritukset. Lavastus, äänitehosteet, kaikki upeaa työtä. Kyyneleet silmissä vieläkin.


Huh. Käykäähä vetää ittenne hiljaseks..viel kerkeette.


Ja sit voiki jännää mitä painajaisii tiedos ens yönä.. Missä min unikaveri..

Olipa vaikuttava Omat Pojat.. Hyvä ohjaus ja mitkä roolisuoritukset! Nyt, kun tärinä on lakannut, eikä enää kyyneliä tule, voin kirjoittaa.. oli todella upeat tarinat. Vaikuttavinta oli, kun isät kertoivat tuntemuksiaan, mutta Rauha -kohtaus vei kyllä potin. Olin täysillä mukana.. sinne ja takaisin.

Kiitos Omat pojat! Kyyneliltä ei vältytty, oli upeat roolisuoritukset. Harmi, etten ehtinyt näkemään kuin kerran. Olette tehneet upeaa työtä.

Huomenna viimenen esitys. Go for it. Parasta teatterispektaakkelia pitkään aikaan. Ei kande missata.


Klikkaa artikkelit suuremmiksiAvaa artikkeli Kouvolan Sanomat
Avaa artikkeli Kouvolan SanomatAvaa artikkeli Kouvolan Sanomat


Kaupunkilehti Vartti 28.1.2015Kouvolan Sanomat online 3.2.2015Avaa artikkeli Kouvolan Sanomat